Som lo que Sembrem: més de 55.000 firmes i cap al Parlament

La plataforma Som lo que Sembrem, sorgida de l’Assemblea Pagesa de Catalunya, ha aconseguit el seu primer objectiu: superar les 50.000 signatures per impulsar una iniciativa legislativa popular (ILP) per declarar “Catalunya lliure de transgènics” (veure L’ACCENT 123). En el moment de presentar-se la campanya -el febrer d’engany- Alexis Inglada, membre de l’Assemblea Pagesa, afirmava que “era una lluita que no podien fer sols els pagesos”. Quan encara queda un mes i mig per tal que finalitzi el termini de recollida de firmes sembla que la crida de la plataforma ha estat un èxit, ja que en el darrer recompte (4 de juliol) s’ha arribat a les 55.320. Tot i superar la xifra mínima per tal que el Parlament de Catalunya estudiï la ILP la voluntat de Som lo que Sembrem és aprofitar l’estiu per recollir tantes firmes com sigui possible “als mercats, platges i, especialment, les festes locals”. Aquestes signatures s’entregaran el Parlament en dues remeses: a finals de juliol i el 20 d’agost segons explica a L’ACCENT Jordi Soldevila, portaveu de la campanya.

Article publicat a L’Accent 134 [juliol de 2008]

A partir d’aquest moment s’iniciarà la verificació de les signatures i cap al mes d’octubre es preveu que es pugui iniciar el tràmit parlamentari. Soldevila no vol descartar cap opció “fins i tot que s’aprovi” tot i que considera que el més important és haver aconseguit que es generés un debat social important. Tanmateix, afirma que retirarien la ILP si se’n rebaixés el contingut especialment respecte a la contaminació d’explotacions transgèniques cap a ecològiques o convencionals.

La proposició de Llei es basa en quatre punts: la declaració del Principat com a zona lliure de transgènics, la prohibició immediata dels cultius modificats genèticament, l’etiquetatge clar dels productes alimentaris i una moratòria al desenvolupament de productes transgènics. Actualment ja hi ha uns 35 municipis dels Països Catalans que s’han declarat lliures de transgènics així com el conjunt de les illes Balears i Pitiüses i les comarques de l’Alt i el Baix Penedès.

Més info: http://www.somloquesembrem.org/

Deixa un comentari