La ‘Preparación’ serà una Àrea residencial estratègica

Ripoll tindrà finalment una de les Àrees residencials estratègiques (ARE), tal i com han anunciat avui els consellers de Política Territorial, Joaquim Nadal, i el de Medi Ambient i Habitatge Francesc Baltasar. Aquesta actuació es desenvoluparia a priori a la Devesa del Pla -als terrenys de la Preparación Textil- i s’executaran a partir de Plans directors urbanístics -12 pel conjunt del Principat- que hauran d’estar llestos el primer trimestre del 2009. Les ARE tindran una densitat mínima de 50 habitatges per ha i un 50% d’habitatge protegit. Teresa Jordà, en declaracions a ElRipollès.info, ha afirmat que es tractaria d’una gran oportunitat però al mateix temps ha recordat que per una actuació com aquesta calen molts serveis i en aquest camp ‘l’Ajuntament hi té molt a dir’.

ARE
Característiques d’una ARE

El Decret llei que regula les ARE determina unes característiques a tenir en compte en el seu desenvolupament. En aquest sentit s’han de situar en ‘nuclis amb capacitat vertebradora’ és a dir, a partir de trames urbanes ja existents. Altrament, existirà un mínim de densitat (50 hab/ha) i d’habitatges protegits (50%), a banda, es podrà arribar a cedir fins un 15% de l’aprofitament per a equipaments. També es tenen en compte aspectes com l’eficiència energètica, l’estalvi en el consum d’aigua, les energies renovables i els sistemes de gestió de residus. Per altra banda, el desenvolupament d’aquests sectors es realitzarà a través de consorcis formats per l’Institut Català del Sòl, els mateixos ajuntaments i la participació privada o de cooperatives.

Una proposta del PSC

Recentment el PSC de Ripoll va proposar que Ripoll fos una de les ciutats escollides i que l’espai fos la Devesa del Pla. Ahir al vespre Enric Pérez, portaveu dels socialistes al consistori ripollès i tinent d’alcalde, va afirmar desconèixer si Ripoll seria un dels municipis escollits. Tanmateix esperava que la resolució fos favorable i reconeixia que des de Política Territorial s’havia treballat a partir de la seva proposta i que s’havien iniciat contactes amb la promotora. Per altra banda, el regidor d’Urbanisme Eudald Casas (ERC) va declarar el passat dia 12 que ‘si Política Territorial feia alguna proposta l’estudiarien, però que de moment el conveni amb la propietat està firmat’.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: