‘Municipis com les Llosses poden patir un gran incendi forestal’

Josep Sagués és propietari forestal de les Llosses i tresorer de l’Agrupació de Defensa Forestal (ADF) Catllar – Montgrony. En el marc de les pràctiques conjuntes que aquesta ADF ha fet amb la de Taga – Milany ha explicat a ElRipollès.info les seves impressions sobre el medi forestal. Sagués considera que municipis com les Llosses -amb una gran continuïtat de la massa forestal- poden patir grans incendis forestals (GIF). Els GIF es caracteritzen per calcinar més de 500 ha i tenir una gran intensitat. Tot i que representen el 0,8% dels incendis al Principat suposen el 80% d’hectàrees cremades.

Veure galeria de fotos de les pràctiques de les ADF.

Article publicat a ElRipollès.info i Diariforestal.com [26.07.2008]

Tal i com sostenia fa pocs dies un estudi del Centre Tecnològic Forestal de Catalunya (CTFC) i la Fundació del Món Rural (FMR) un dels elements que incrementen el risc de grans incendis forestals és l’abandonament de les activitats primàries. Aquest fet suposa una gran continuïtat de massa forestal, un element que pot convertir qualsevol conat en un gran incendi forestal. Per Josep Sagués, les Llosses presenta una situació molt més desfavorable que la resta de municipis de la comarca i són molt vulnerables a aquest tipus d’incendis. ‘Caldrien subvencions per recuperar els quintans abandonats de les masies’ explica. Tot i així es mostra esperançat: ‘crec que el preu del petroli posarà les coses del bosc al seu lloc’. En aquest sentit considera que l’aprofitament energètic de la biomassa forestal serà una realitat a mig termini al Ripollès. Sagués considera que el Lluçanès és un exemple a seguir en aquest aspecte.

Pràctiques conjuntes

Aquest dissabte les ADF Catllar – Montgrony i Taga – Milany han realitzat pràctiques conjuntes de maneig i operativitat d’equips a la zona de l’aiguabarreig del riu Merdàs i el torrent de la Cabana (Campdevànol). Una quarantena de voluntaris de les ADF i de les agrupacions de protecció civil de Ripoll, Sant Joan de les Abadesses i Campdevànol han practicat la utilització de mànegues. Per aquestes tasques han comptat amb l’ajuda d’una dotació de bombers voluntaris de Ribes de Freser.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: