Videoentrevista a Teresa Jordà, alcaldessa de Ripoll

Teresa Jordà: ‘No accepto que ni el Govern ni ningú digui que el Ripollès és una comarca deprimida’

Amb aquest titular obrim edició a ElRipollès.info amb una experiència nova, tant pel mitjà com per un servidor, una videoentrevista a l’alcaldessa de Ripoll, Teresa Jordà. La idea és utilitzar de manera regular aquest gènere i per tant continuar marcant la referència en el món digital d’aquesta comarca ‘deprimida’ que és com ens va anomenar -encara que l’alcaldessa no li agradi- la Generalitat. Hem penjat el document al servidor de vídeos Vimeo fet que ens ha permès oferir una qualitat excel·lent. Talment com si visualitzéssim un DVD. En les primeres dotze hores hem tingut unes 235 visualitzacions cosa que, en el context ‘deprimit’ del Ripollès, està prou bé.

L’entrevista arriba just un any després de les eleccions municipals i serveix per fer balanç d’aquest primer quart de mandat i abordar els principals temes de futur.

La crisi al Ripollès

En el primer bloc de l’entrevista es tracta la situació econòmica de la comarca especialment, en un context de desacceleració o crisi econòmica. Tot i això Jordà no accepta ‘que ni el Govern ni ningú digui que el Ripollès és una comarca deprimida’. Així mateix, tot i que afirma que es mantindran vigilants per mitigar els efectes de la crisi, recorda que, en el sector de la construcció ‘és una gran sort que a Ripoll no s’hagin construït gaires segons residències’. A nivell econòmic un altre punt calent és la situació de Comforsa sobre la qual afirma que ‘les inversions es duran a terme’ tot i admetre que ‘no sap quan es produiran’.

Teresa Jordà per molts anys?

En l’entrevista Teresa Jordà no aclareix els seus plans de futur. En aquest sentit afirma ‘no tenir ni remota idea si es tracta de la darrera legislatura al capdavant del consistori‘ però considera que mentre ‘tingui il·lusió i m’hi vulguin’ tindrà força i capacitat per acabar el projecte iniciat. Tanmateix també es mostra clara i rotunda: ‘El dia que em senti apoltronada crec que seré prou capaç per dir que marxo’. Respecte al primer any de legislatura l’alcaldessa de Ripoll admet que ha estat ‘de sembrar’ però que ‘la collita es preveu molt bona’. En aquest sentit fa referència a grans projectes com la Biblioteca, el Museu, la Lira, el passeig Ragull, la vianalització del Barri Vell, el polígon de la Barricona…   Per altra banda admet que, de moment, no hi ha acord entre els promotors de l’operació urbanística a la Devesa del Pla (420 habitatges) i la Generalitat per tal que la zona sigui una Àrea Residencial Estratègica (ARE) (més informació aquí). En l’antiga Preparación Jordà considera que ‘s’hi hauran d’encabir nous equipaments centrals de la vila’ i, respecte el nombre de pisos, entén que són ‘molts’ però que serà una ‘bona manera de satisfer el creixement de Ripoll’. Tanmateix, recorda la necessitat de gestionar molt adequadament aquesta operació: ‘si es gestiona bé serà un gran èxit, si no, quasi un drama.

Amb la C-26 tinc la percepció que s’han malgastat diners públics’ L’alcaldessa de Ripoll no entén que el Ministeri de Foment i el Departament de Política Territorial s’hagin posat d’acord per arranjar de manera definitiva la C-26 entre Ripoll i Sant Joan de les Abadesses. En aquest sentit té la percepció ‘que es gasten diners públics tres vegades en una mateixa obra’. D’altra banda, lamenta que en la situació del tren Barcelona – Ripoll – Puigcerdà la manca de massa crítica provoca ‘que no se’ns faci cas’. En aquest sentit assenyala que ‘un tren que queda parat a Ripoll no és notícia enlloc mentre que si passa a Barcelona o Mataró és portada a TV3’.

2 Respostes

  1. Estas teeeens…. jeje … enhorabona

  2. […] a Maria Carme Freixa Publicat en Agost 26, 2008 per Arnau Urgell Després de la videoentrevista a l’alcaldessa de Ripoll, Teresa Jordà, arriba el torn de Maria Carme Freixa, alcaldessa de Vallfogona i vicepresidenta del […]

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: