Recta final per la Carta del paisatge de la Vall de Camprodon

La carta del paisatge de la Vall de Camprodon, un instrument de concentració voluntari, per millorar la gestió d’aquest actiu tant important, arrenca la seva fase final. La diagnosi es va realitzar l’any passat, i ara és el torn d’avaluar-ne els resultats a partir de sessions participatives. I és que el nombre i l’abast dels compromisos que es decideixen assumir, finalment, dependrà només de la voluntat dels signataris ja que és un procés obert i lliure que apel·la a la responsabilitat i la visió de futur de la població local. Cal recordar que aquest instrument ha estat promogut per la Mancomunitat de la Vall de Camprodon, amb el suport del Departament de Política Territorial i l’assessorament de l’Observatori del Paisatge. La seva redacció ha estat a càrrec del biòleg i consultor ambiental Josep Maria Mallarach i l’arquitecte ripollès Santi Llagostera.

El Ripollès.info ha tingut accés al document de compromisos entre els quals destaquen la creació d’ordenances municipals conjuntes d’ordenació del paisatge, l’elaboració d’un manual de bones pràctiques de recuperació de patrimoni rural, realització de materials didàctics, incorporació de criteris paisatgístics en totes les obres públiques o la identificació i recuperació de la xarxa tradicional de camins.


En una reunió celebrada a l’Ajuntament de Camprodon el passat dia 4 de febrer, amb representants de tots els ajuntaments de la Mancomunitat (Camprodon, Llanars Molló, Sant Pau de Segúries, Setcases i Vilallonga de Ter) es va decidirun pla participatiu per a la Carta de Paisatge. El pla aprovat intenta ser el màxim d’efectiu, concentrant totes les reunions en el període anterior a Setmana Santa.

Al llarg d’aquestes darreres setmanes s’han realitzat sessions temàtiques amb diversos sectors -la darrera serà el proper dia 29-. A banda, el dia 28 es presentaran els resultats als arquitectes de la comarca i finalment, el 14 de març es realitzarà la sessió de validació. Posteriorment, i si hi ha acord, s’hauria de fixar la data per a la signatura de la Carta.  

Més informació:

Compromisos Carta del paisatge de la Vall de Camprodon

Sessió oberta de participació (Mancomunitat de la Vall de Camprodon)

Què és una carta del paisatge (Observatori del paisatge)

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: