CiU demana un nou període d’exposició pública del POUM i ERC ho descarta

Jordi Munell, portaveu de CiU de Ripoll El grup municipal de Convergència i Unió (CiU) a l’Ajuntament de Ripoll ha fet palès el seu malestar per l’evolució del procés d’aprovació del Pla d’ordenació urbanística municipal (POUM). En aquest sentit, 450 dies després del termini de presentació d’al·legacions aquestes encara no han estat respostes. Així mateix, segons els convergents, les grans modificacions que ha sofert en aquest temps per informes d’administracions superiors, convenis urbanistics -com el de la Preparación o el de Filpur- i la ubicació de nous equipaments obliguen a recuperar un període d’exposició pública per tal que ‘el conjunt de ripollesos puguin incidir en el model de vila’. Respecte a la Devesa del Pla, objecte recentment d’una proposta del PSC per tal que esdevingui una àrea residencial estratègica, CiU entén que ni el mateix govern bipartit està d’acord amb l’actual conveni i que és una mostra clara de la necessitat de debatre el futur urbanístic de Ripoll.

Canvis ‘substancials’ en el POUM

Jordi Munell, portaveu de CiU, considera que el POUM ha patit canvis ‘substancials’ des de la seva fase d’exposició pública. En aquest sentit ha assenyalat entre altres qüestions les modificacions dels informes d’inundabilitat, ambiental i la presentació de l’estudi de mobilitat; així com els convenis urbanístics en els terrenys de la Preparación Textil i Filpur, la futura ubicació del nou CAP i l’ús de l’actual. CiU lamenta que tots aquests temes es tractin d’esquenes a la ciutadania, ja ni van ser objecte en el seu moment dels processos participatius del POUM ni tan sols estan penjat a internet. ‘Fins i tot -fent referència a la Preparación- l’Ajuntament ha negat la documentació a vilatans que s’han acostat fins al consistori a demanar-la’.   Per tot plegat, Munell considera necessari obrir un nou període d’exposició pública -encara que sigui curt- per tal que la ciutadania pugui incidir en aquestes qüestions. Així mateix ha recordat que recentment el PSC ha fet una proposta per la Preparación que modificaria molt el conveni. ‘Nosaltres recollim el guant dels socialistes i demanem que al debat hi pugui participar tothom’. Respecte els terrenys de la Preparación -en el qual un conveni entre Ajuntament i propietaris preveu construir 420 habitatges, fet que no estava inclòs en el primer Pla- Munell entén ‘que ni part de l’equip de govern no estan satisfets amb la proposta que hi ha sobre la taula’.   Segons ha explicat el portaveu convergent, la Llei d’urbanisme preveu aquesta possibilitat sempre i que les modificacions siguin ‘substancials’. ‘Malgrat que es tracta d’un concepte molt subjectiu, des de CiU entenem que és el cas de Ripoll’ ha afegit Munell.  

Esquerra ho descarta i contraataca

Façana de la FilpurDes de ElRipollès.info ens hem posat en contacte amb Eudald Cases, regidor d’Urbanisme de Ripoll. El regidor republicà ha descartat totalment la proposta de CiU. En aquest sentit considera que els informes generen tan sols ‘retocs menors’ i que els convenis urbanístics han estat a exposició pública. Així mateix, recorda que el conveni de la Filpur -empresa situada en l’illa formada pels carrers Doctor Ragué, del Nord i Mn. Cinto Verdaguer- ja va ser firmat per CiU l’any 2002. ‘En aquell moment els convergents no ho van vincular a l’aprovació del POUM i ni tant sols van preveure el 10% de cessions i el 30% d’habitatges protegits’ ha afirmat Casas. Així mateix afegeix que amb molt bona voluntat han aconseguit reconduir el conveni per tal que s’adeqüés a llei. Aquesta operació suposarà segons Eudald Casas la construcció de 65 nous habitatges.

Respecte a la proposta socialista per la Preparación, Casas considera que ara la pilota està al teulat de la Generalitat. ‘Nosaltres tenim un conveni firmat, si des de Política Territorial se’ns fan una contraproposta l’estudiarem’ ha afegit.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: