Tres milions d’euros per ‘polir un diamant en brut’

Joaquim Nadal i Ramon Roqué firmen el conveni. Foto: Arnau Urgell/ElRipollès.info

El conseller de Política Territorial i Obres Públiques (DPTOP) ha firmat a Sant Joan de les Abadesses el conveni per a la reforma integral de la Vila Vella. Aquesta actuació, amb un total de 3,14 milions d’euros està inclosa en la darrera convocatòria de la Llei de Barris. Un instrument legislatiu que Nadal ha qualificat de “radicalment municipalista” i que arribarà enguany als 1.000 milions d’euros invertits en un centenar de municipis. En el cas de Sant Joan Nadal considera que servirà per “polir un diamant en brut” ja que el patrimoni, la història i les potencialitats del centre de la població són molt importants.

Corresponsabilització i multiplicació

La Llei de barris es basa en dos principis. Per una banda la corresponsabilització ja que el pressupost s’aporta a parts iguals (1,5 milions d’euros) pel DPTOP i per l’Ajuntament i també amb la participació veïnal per a l’execució dels projectes. D’altra banda, aquesta llei “radicalment municipalista” esdevé una “bola de neu” segons Nadal ja que permet un efecte multiplicador amb la participació d’altres departaments -programes de salut, treball, habitatge…- i dels privats. En aquest sentit considera que “no és una operació de maquillatge sinó de renovació global”.

Actuacions en quatre eixos

L’alcalde Ramon Roqué ha explicat els principals eixos del projecte que es desenvoluparà els propers quatre anys. Per una banda equipaments com el casal d’avis al Palmàs o el projecte Terra de Comtes al Palau de l’Abadia. En segon lloc els elements de caràcter urbanístic, com l’arranjament de places i carrers o la creació del Parc de la muralla. Finalment, els projectes de desenvolupament econòmic i cohesió social així com la rehabilitació d’edificis.

Nadal firma en el llibre d’honor de Sant Joan amb presència de l’equip de govern.

Roqué també ha volgut destacar el paper dels anteriors alcaldes que van impulsar un Pla especial per a la Vila Vella (Gerard Costa i Josep Bassagaña) mentre que amb Elisabet Regué al capdavant del consistori es va optar a la convocatòria finalment concedida. Tanmateix, l’actual alcalde no ha fet referència a la seva posició en el ple extraordinari en el qual es va aprovar el projecte. En aquell moment va considerar que s’actuava amb “masses presses” i que si no es concedia l’ajut es “llençarien a les escombraries els dos milions de pessetes de l’estudi”.

Escolta a Ramon Roqué (16”): assegura que amb les millores de la Vila Vella aquest barri serà un dels més emblemàtics del país (ACN).

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: