Biblioteca o casal d’avis al Palmàs?

Una de les polèmiques en la política municipal de Sant Joan de les Abadesses és l’ús per a la casa del Palmàs. Malgrat que l’anterior equip de govern d’ERC havia iniciat les obres per tal que esdevingués la nova biblioteca, el nou consistori encapçalat per Ramon Roqué ho va aturar i pretén reconvertir-ho en el nou casal dels avis. Curiosament, en l’acte de signatura del conveni per a la rehabilitació de la Llei de barris Joaquim Nadal va parlar de la biblioteca del Palmàs mentre que Roqué feia referència al casal d’avis. D’aquesta manera, a banda dels murmuris a la sala de plens, de ben segur que alguns mitjans parlaran del ‘nou casal d’avis i biblioteca al Palmàs’.

Opina sobre aquesta qüestió al Fòrum pobles de Sant Joan de les Abadesses.

Roqué i Nadal no estan d’acord amb l’ús del Palmàs?

Article publicat a ElRipollès.info (31/01/2008)

La història del Palmàs

El Palmàs és un edifici amb història. I és que va ser la casa natal de Jaume Nuné i Roca, santjoaní cèlebre per guanyar el concurs internacional de composició de l’himne de Mèxic. Precisament, en els jardins d’aquest edifici hi ha instal·lat un monument per commemorar l’agermanament amb la població mexicana de San Luís de Potosí, on va néixer l’autor de la música de l’himne.

L’anterior equip de govern va iniciar el projecte per instal·lar-hi la biblioteca. De fet, es va acabar la primera fase d’adequació de la façana i del pati. Posteriorment, el canvi en l’equip de govern va paralitzar les obres ja que en el programa del PSC s’hi va incloure la seva conversió en casal d’avis. Aquest fet va suposar segons l’anterior alcaldessa Elisabet Regué la pèrdua d’una subvenció de 600.000 euros de la Generalitat i la Diputació. En declaracions a ElRipollès.info ha afirmat: “ens diuen que l’Ajuntament està arruïnat, però el problema l’han creat ells en demanar crèdits per tornar subvencions que havíem aconseguit”.

La diferència entre els documents de Joaquim Nadal i Ramon Roqué ha provocat avui que, encara que anecdòticament, l’ús del Palmàs hagi estat de nou motiu de controvèrsia.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: