14 alcaldes i alcadesses de la comarca tindran sou

4 dels 19 municipis del Ripollès tenen menys de 2.000 habitants. D’aquesta manera els alcaldes i alcaldesses d’aquests municipis gaudiran d’un sou per la seva dedicació política segons ha fet públic avui el conseller de Governació i Administracions Públiques el ripollès Joan Puigcercós.

Puigcercós i Bassagaña escolten a l’alcalde d’Ogassa Ramon Tubert. Foto: ACN

El decret que està preparant el Departament de Governació preveu tres trams de dotació: un per a municipis de fins a 100 habitants -sou anual de 10.136 euros-, un per a municipis entre 101 i 500 habitants -12.162 euros anuals-, i el tercer per a municipis de fins a 2.000 -17.162 euros. Els alcaldes que es beneficiaran d’aquesta proposta són els de Campelles, Gombrèn, Llanars, les Lloses, Ogassa, Molló, Pardines, Planoles, Queralbs, Sant Pau de Segúries, Setcases, Toses, Vallfogona de Ripollès i Vilallonga de Ter.  

Escolta a Joan Puigcercós (48”): l’objectiu és que els alcaldes o regidors de municipis petits tinguin ‘millors condicions de treball’ (ACN).

Aquest sistema haurà de servir segons el Departament per ajudar a satisfer l’import de les retribucions fixades pel ple de l’entitat local corresponent. En aquest sentit afirmen que ‘no té la intenció de professionalitzar la tasca; més aviat, tracta de dignificar l’activitat política i de possibilitar que l’accés a aquesta responsabilitat estigui oberta a tothom’.

El desplegament d’aquesta iniciativa està relacionat amb la Carta europea de l’autonomia local, que va entrar en vigor l’1 de setembre de 1988, i que concreta que la representació local ha d’assegurar el lliure exercici del seu mandat, i ha de permetre una compensació econòmica congruent amb l’esforç i la dedicació que se’n deriva. A més, l’Estatut de Catalunya parla de la protecció de les entitats locals més dèbils i reclama l’adopció de procediments de compensació financera o mesures equivalents.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: