La Generalitat s’integra en el consorci que gestiona els espais PEIN de la comarca

La Generalitat va aprovar el passat dilluns dilluns la integració del Govern com a membre del Consorci d’espais d’interès natural del Ripollès així com els seus estatus. L’any 2008, a través del Departament de Medi Ambient i Habitatge (DMAH), la Generalitat aportarà al consorci 136.5000 euros, que es destinaran a conservar zones humides i a estudiar poblacions d’animals com el gall fer o el mussol pirinenc. L’àmbit d’actuació del consorci abasta 21.356 hectàrees i comprèn quatre espais d’interès natural (PEIN) de la comarca.

La fotografia correspon al Pla d’en Plata, a l’EIN de Serra de Cavallera. Si vols veure’n més clica aquí. // Article publicat a ElRipollès.info (27/12/2007)

La incorporació de la Generalitat al consorci permetrà millorar la coordinació tècnica entre seus membres i facilitarà l’aportació de recursos econòmics per fer actuacions per a la preservació del patrimoni natural.
L’àmbit d’actuació del Consorci dels espais d’interès natural del Ripollès abasta una superfície de 21.356 hectàrees. Inclou els quatre espais del PEIN de la comarca: les capçaleres del Ter i del Freser, les obagues de la Vall del Rigat, la serra de Montgrony i la serra Cavallera, i diversos boscos d’utilitat pública vinculats a aquests espais.

El Consorci es va constituir el març de l’any 2004 com a entitat pública consorciada entre els ajuntaments de Campdevànol, Gombrèn, Llanars, Ogassa, Planoles, Ripoll, Toses, Vallfogona del Ripollès, el Consell Comarcal del Ripollès i el Consorci Ripollès Desenvolupament.

L’ens es proposa dos grans reptes principals. Primer, dotar-se d’una oficina tècnica de gestió, amb personal propi i de dedicació exclusiva a la gestió dels espais; i, segon, fer actuacions en els àmbits de la conservació dels hàbitats, l’ordenació dels usos públics, la investigació i recerca aplicada i la difusió dels valors naturals.

L’aportació econòmica que enguany farà el Departament de Medi Ambient i Habitatge al Consorci és de136.448,00 euros. Aquesta quantitat es destinarà la conservació de molleres i zones humides on s’hi ha localitzat vegetació endèmica, i que s’estudia com conservar-les. A més, també servirà per fer estudis d’espècies com el gall fer -la població del qual s’ha rebaixat a la meitat en els darrers deu anys al Ripollès- i el mussol pirinenc. També es portarà a terme el seguiment de les poblacions de cabirols i porcs senglars, i es faran tasques de senyalització de camins i itineraris.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: