Avança el Pla director de les colònies industrials del Ter i el Freser

Continuen els tràmits per tal d’elaborar el Pla director de les colònies industrials del Ter i el Freser. En aquest sentit el passat divendres Pere Solà va presidir-ne la presentació a Manlleu. El Pla pretén ordenar, estructurar i determinar possibles actuacions’ en les colònies. Aquesta és una primera proposta que la Generalitat encara no ha aprovat. Solà considera que el pla vol fer propostes d’actuació en les colònies industrials d’aquesta zona perquè ‘no podem museïtzar totes les colònies que tenim’.

Fotografies de la Colònia Molinou (Campdevànol) // Article publicat a ElRipollès.info (27/12/2007)

Entre aquestes opcions hi ha la de recuperar-les per a la vida social dels municipi o obrir el debat sobre la necessitat de recuperar-les així com l’activitat que s’hi pot fer. El redactor del pla, Joaquim Sabaté, va destacar el gran valor patrimonial que es desprèn al llarg de tota la conca del riu Ter.

En les properes setmanes es farà la presentació de la proposta definitiva de documents als alcaldes del Ripollès. Cal tenir en compte la gran discussió que generen els reaprofitaments de colònies com Llaudet on es debat si el nou polígon ha de ser comarcal o local. En altres municipis com Ribes de Freser, Camprodon, Campdevànol, les Lloses i Ripoll les antigues colònies són un gran actiu avui molt infrautilitzades.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: