La producció energètica catalana és nuclear

La producció elèctrica més important als Països Catalans és la d’origen nuclear. Concretament hi ha en funcionament quatre instal·lacions: Ascó I i II, Cofrents i Vandellòs II. Respecte a l’energia primària total representen vora el 25% al Principat i el 15% al País Valencià.

Notícies complementàries (L’Accent 120): La veritable dependència dels Països Catalans // “Decidir sobirania és decidir creixement”

Notícies relacionades: Els mites de l’energia nuclear (Sostenible)

Article publicat a L’Accent 120

Darrerament, el consens científic, polític i social de l’existència d’un canvi climàtic d’origen antròpic ha “donat ales” al lobby per intentar tornar a impulsar aquesta font escudant-se en la manca d’emissions de gasos d’efecte hivernacle.

Amb aquest escenari Marcel Coderch, de l’Associació per a l’Estudi dels Recursos Energètics (AEREN) assenyala alguns dels ‘mites nuclears‘. Per exemple aquell que considera que existeix una moratòria política per no construir noves instal·lacions quan en realitat es van deixar de tirar endavant per problemes econòmics; la gran quantitat d’emissions que es generen en l’extracció i el transport d’urani o el fet que les reserves del mineral són molt limitades. D’altra banda, i a diferència del que es comenta, la solució per a l’emmagatzematge dels residus no arriba.

Més informació:

http://www.crisisenergetica.org/

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: