L’Ajuntament de Ripoll demana que s’acceleri la variant de Sant Bartomeu

Com reclama des de fa mesos, l’Ajuntament de Ripoll demana al Departament de Política Territorial i Obres Públiques (DPTOP) que la variant de Sant Bartomeu (est) estigui construïda quan els quatre carrils arribin a la capital del Ripollès.

Variant o embut
L’alcaldessa de Ripoll, la republicana Teresa Jordà considera que si la variant no està construïda abans que finalitzi el desdoblament de la C-17, la vila -i especialment el carrer Progrés- esdevindrà un autèntic ’embut’.
En aquest sentit pretenen demanar que s’acceleri el calendari previst, dies després que el DPTOP hagi entregat la primera proposta de traçat.

Segons fonts de l’Ajuntament la variant, de dos carrils, arrancaria a Can Villaura, on confluiran la C-17 desdoblada amb la carretera de les Lloses. D’allà es dirigiria cap a l’est i travessaria el riu Ter a davant de la casa de Sant Quintí. Des de la riba esquerra la carretera seguiria recta fins a can Romans, allà giraria lleugerament cap a l’est per evitar aquesta casa i creuaria la muntanya de Sant Antoni amb un túnel de 365 metres. Posteriorment, i després de travessar el torrent de Caganell amb un viaducte creuaria la muntanya de Sant Bartomeu amb un segon túnel de 1320 metres.

El projecte encaixa amb el Pla d’ordenació urbanística municipal (POUM) -aprovat inicialment- i també satisfà les inquietuds del barri de Vista Alegre -situat a una vessant de Sant Bartomeu- per tal que el túnel no passés per sota les seves cases. El cost econòmic orientatiu és de 40 milions d’euros i el seu estudi informatiu pot tenir la llum verda entre gener i febrer de 2008.

[article publicat a Elripollès.info, la foto és la vista que tenim des de casa]

Una resposta

  1. […] de l’equip de govern de Ripoll sobre la nova variant est o de Sant Bartomeu (més informació aquí) Jordi Munell, cap del grup municipal de CiU, va enviar una carta a l’alcaldessa en la qual […]

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: